Головна » 2009 » Квітень » 22 » «Однокласники» поступилися місцем «Вконтакте»
16:36
«Однокласники» поступилися місцем «Вконтакте»

 

Вперше соціальна мережа «Вконтакте», що зародилася в Санкт-Петербурзі, стала самою відвідуваною в рунеті. За даними TNS Web Index, в січні цього року «Вконтакте» відвідало 13,09 мільйонів унікальних користувачів, що на 11 тисяч більше, ніж відвідувачів «Однокласників» за той же період. Арсен Ревазов, голова правління рекламного агентства IMHO VI, пояснює збільшену популярність «Вконтакте» тим, що основна аудиторія цієї соціальної мережі – молодь, яка з комп’ютером і інтернетом на «ти». Отже, користувачі пітерської соціалки відвідують її гущавині і проводять в ній більше часу, чим користувачі «Однокласників».

Альберт Попков, засновник «Однокласників», називає іншу причину, по якій «Вконтакте» вирвалася вперед. На його думку, в січні молодь, основна частина яких студенти, із-за сесії проводили багато часу за комп’ютером і замість підготовки до іспитів спілкувалися на сторінках популярної соціалки. Тоді як користувачі «Однокласників» - в основному офісні працівники – відпочивали на численних січневих святах і не мали доступу до робочого комп’ютера. А, як відомо, користувачі вважають за краще економити трафік домашніх комп’ютерів і виходити в мережу з роботи, витрачаючи гроші працедавців.


Популярний сайт статистики Alexa.com також визнає популярність «Вконтакте» в рунеті.

А ось «Однокласників» Alexa.com «порахувала» гідними тільки четвертого місця. І навряд чи тут справа в січневих святах і том, звідки користувачам зручніше виходити в мережу. Дані Alexa підтверджують, що в рунеті тепер новий лідер.

Категорія: Цікаве | Переглядів: 1043 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0