Головна » 2009 » Квітень » 22 » Що таке сон?
18:22
Що таке сон?

Що ж насправді з нами відбуваєтеся, коли ми спимо?

Ми знаємо, що функціонування нашого організму відбувається повільніше під час сну, так як наприкінці дня ми почуваємося стомленими та ми відчуваємо, що наш рівень енергії зменшується у порівнянні до того, яким він був протягом дня. Потім ми лягаємо спати, закриваємо наші очі і наступне, що ми чуємо – це наш будильник рано вранці. Але насправді, наш мозок дуже активний рід час того, як наше тіло спить, майже на тому ж рівні як і тоді, коли людина не спить.

При нормальному сні ми проходимо дві фази: фаза глибокого сну та фаза REM (швидкі рухи очей).

Фаза глибокого сну наступає через пів години після того, як наше тіло повністю розслабиться і ми заснемо. Ця фаза продовжується приблизно протягом 40 хвилин. Протягом цієї активної фази, під час якої ми в основному бачимо наші сни, ми майже не рухаємо рештою нашого тіла.

Після цього наступає фаза REM, коли наш мозок переробляє всю чуттєву інформацію попереднього дня. Ми переживаємо ці фази кілька разів протягом однієї ночі (цикл сну). Якщо ми прокидаємося протягом фази REM, ми можемо краще згадати сон, який ми бачили. Фаза глибокого сну скорочуєте, а сон стає не таким глибоким, ближче до ранку.

Протягом фаз глибокого сну виробляється людський гормон росту (STH – соматотрофін), який є дуже важливим для нашого організму. Цей гормон сприяє тому, що наш організм стає більш стійким до стресу та напруження.

Чим довші фази глибокого сну, тим краще ми себе почуваємо протягом наступного дня, тому що виробилася достатня кількість гормону соматотрофіну.

Категорія: Цікаве | Переглядів: 992 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0