Головна » 2009 » Квітень » 25 » Факти з історії створення компанії Microsoft
22:06
Факти з історії створення компанії Microsoft

Факти з історії створення компанії MicrosoftВашій увазі пропонуються цікаві фрагменти з історії компанії Microsoft, яка довгі роки очолює списки найбільш успішних IT-фірм світу.

Факт перший
Після виходу першої версії Windows безлічі насмішок піддавався графічний інтерфейс користувача, вперше запропонований для платформи PC. Звичайно, сучасному користувачеві тодішній інтерфейс здався б смішним і незручним, але в ті часи шанувальники DOS і командного рядка потішались над самим фактом відмови від чорного екрану з сірим текстом на користь вікон. Для демонстрації неприязні графічний інтерфейс часто називали WIMP-інтерфейсом (абревіатура від Windows, Icons, Mouse, Pointers - вікна, значки, миша, покажчики), а в перекладі з англійської wimp означає «занудний».

Факт другий
Вранці того дня, коли акції Microsoft вперше були випущені у вільний обіг, їх вартість складала 21 долар. До кінця того ж дня ціна однієї акції зросла до 28 доларів.

Факт третій
До часу виходу третьої версії Windows, яка зробила справжню революцію на платформі PC, компаньйон Білла Гейтса Пол Аллен захворів онкологічним захворюванням крові. Лікарі зуміли вилікувати його, однак рекомендували протягом декількох років зменшити режим роботи, що ніяк не “в’язалось” з бурхливим зростанням Microsoft, яка вимагала великого вкладення сил і часу. У підсумку саме хвороба стала причиною відходу Аллена з Microsoft, а не розбіжності з Гейтсом.

Факт четвертий
Хоча сама система MS-DOS була випущена компанією ще в 1981 році, російськомовна версія з’явилася лише через 9 років. Вона стала тринадцятою за рахунком локалізацією цієї операційної системи.

Факт п’ятий
Конкуренція з операційною системою Linux, яка зуміла за досить короткий час після свого виходу у світ істотно потіснити в серверному сегменті платформу Windows NT, стала серйозним випробуванням для Microsoft. Однак корпорація, не звикла здаватися, вирішила діяти випробуваним способом: бити ворога його зброєю. І ось … Так-так, з’явилася Microsoft Linux. І це не легенда, а реальний факт.

Факт шостий
Незважаючи на те, що в середині 1990-х Microsoft стала чи не останньою фірмою, яка почала займатися розробками для Всесвітньої павутини, за досить короткий термін вона змогла переплюнути багато компаній. Наприклад, не всі сучасні користувачі комп’ютерів знають слово Netscape. Але саме ця компанія знаходилася в самому епіцентрі Web-технологій.

Факт сьомий
Дивлячись на війну Java і .NET - чергову технологічну війну, розпочату корпорацією Microsoft, важко повірити, що існувала колись Microsoft Java. Зараз це здається не меншою нісенітницею, ніж Microsoft Linux. Але насправді Java-подібна мова програмування існує до сих пір, лише називається інакше - J#.

Факт восьмий
Корпорація Microsoft не надто любить антимонопольне законодавство. До того ж вона не раз була помічена у використанні нечесних прийомів: наприклад, для
виправлення статті в «Вікіпедії» про один зі своїх файлових форматів, нею спеціально наймався незалежний блогер.

Факт дев’ятий
Практично будь-який провал Microsoft в змозі обернути у фінансовий успіх. Наприклад, Windows Vista, яку критики встигли назвати найбільш невдалим продуктом корпорації за останні 10 років, збільшила прибуток компанії на 48% у порівнянні з минулим роком.

Факт десятий
Microsoft не робить великих помилок, і саме це дозволяє їй стільки років залишатися IT-компанією № 1 у світі. Джоел Спольскі, відомий IT-аналітик та керівник компанії Fog Creek Software, проаналізував списки провідних IT-компаній в 1984-му та в 2001-му році. В обох був тільки один загальний учасник - Microsoft. Вражає, чи не так?

За підтримки:
У нас можно купить по умеренным ценам комплектующие для пластиковых окон. Доставка производится в любую точку Украины.

Категорія: Цікаве | Переглядів: 829 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0