Головна » 2009 » Квітень » 28 » Чи можна музикою вилікувати психів?
22:47
Чи можна музикою вилікувати психів?

Вже давно відомо, що музика може сильно впливати на емоційний стан людини. Певна музика здатна викликати бурхливі відчуття, інша ж, навпаки, повернути душевний спокій.

Як пише Haaretz, між ученими, лікарями і психотерапевтами давно ведуться спори про те, чи може музика бути використана як ліки при різних психічних і навіть соматичних розладах. Багато хто схиляється до цієї точки зору, хоча емпіричні дані, музики, що однозначно свідчать про лікарський ефект, до цих пір не отримані.

Проте, за твердженням Майкла Ройзена, фахівця Wellness Institute в Клівленді, він і його співробітники постійно спостерігають явний терапевтичний ефект у випадках регулярного прослуховування класичної музики. Він вважає, що музика уповільнює процес старіння організму і допомагає не тільки зняти емоційну напругу, але покращує самопочуття навіть онкологічних хворих. За його словами, музика значно ефективніше укріплює здоров'я, ніж навіть заняття спортом.

Ще однією гарячою прихильницею музики, як медичного засобу, є Вера Брандес з приватного медичного університету «Парацельсус» в Зальцбурге. « Я - перший в світі музичний фармацевт» - з гордістю заявляє вона. Вера дійсно прописує музику, як ліки - з чітким дозуванням, часом застосування, а, головне, диференціацією музичних творів залежно від захворювання. Вона упевнена, що не відповідна певній хворобі музика не тільки не дає позитивного ефекту, але навіть може пошкодити.

У дослідженнях, які вона проводила, простежується досить очевидний зв'язок між застосуванням музики як ліки з поліпшенням цілого ряду психосоматичних симптомів: тривога, депресія, рівень кров'яного тиску, різні болі і ін.

Прихильники музичної терапії упевнені, що недалекий той день, коли музика використовуватиметься як ефективні ліки в більшості лікувальних установ.


Категорія: Цікаве | Переглядів: 865 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0