Головна » 2009 » Квітень » 29 » Люди з ожірінням небезпечні для екології
19:47
Люди з ожірінням небезпечні для екології

Високий рівень ожиріння в багатих країнах є причиною того, що щорічні викиди парникових газів складають на 1 млрд тонн більше, ніж могли б бути. Такого тривожного висновку дійшли учені Філ Едвардс та Іан Робертс з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини за підсумками проведеного ними дослідження. Його результати були опубліковані в International Journal of Epidemiology.

"Ожиріння населення впливає на навколишнє середовище, - говорить Едвардс, - бути худим корисно і для вашого здоров'я, і для здоров'я планети".

Розроблена ученими модель порівнює 1 млрд худих людей (на прикладі В'єтнаму) і 1 млрд мешканців багатих країн (на прикладі США, де 40% населення страждають від ожиріння). З'ясувалося, що повним людям потрібно на 19% більше калорійної їжі для однакових енергетичних витрат. Також люди з надмірною вагою значно частіше пересуваються на автомобілі.

Тільки на виробництво додаткової їжі й зайву їзду на автомобілі, за підрахункам дослідників, щорічно витрачається стільки енергії, що в атмосферу викидається від 0,4 до 1 млрд зайвих тонн парникових газів. Враховуючи, що загальна кількість викидів дорівнює 27 млрд тонн, це значна цифра.
Категорія: Цікаве | Переглядів: 790 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0