Головна » 2009 » Червень » 15

"Книга рекордів Гіннеса", один з найпопулярніших довідників, стала результатом вдалої рекламної акції пивної компанії "Гіннес". Це підтверджено її тиражем, який зафіксований в ній самій як один з рекордів.

Ідея створення довідника з'явилася випадково. На початку 50-х років директор-розпорядник пивної компанії "Гіннес" сер Х'ю Бівер, побившись об заклад за трапезою про те, який птах найшвидший в Європі, вирішив, що непогано б видати для таких випадків кваліфікований довідник.

На створення "Книги рекордів Гіннеса", яким займалися фахівці з інформаційного агентства, пішло близько року, і перше видання вийшло в світ в 1955 році. З тих пір "Книга" виходить щорічно, і в кожному новому виданні до 25% змісту оновлюється.

Сьогодні "Книга рекордів Гіннеса" на англійській мові видається в сорока країнах світу і перекладається ще на тридцять сім мов. За п'ятдесят років свого існування видання стало величезним виробництвом: у різних країнах створені спеціальні комісії, ... Читати дальше »

Категорія: Цікаве | Переглядів: 837 | Додав: karvackyi_yura | Дата: 15.06.2009 | Комментарів (0)

1. Дівчаток тихоокеанського племені Тіві видають заміж при народженні.

2. Жінки моргають приблизно в 2 рази частіше, ніж чоловіки.

3. У Гонконзі дружина, котрій зрадив чоловік, може убити його, але за однієї умови - розправу вона повинна зробити голіруч, без зброї. Що стосується коханки чоловіка, то її можна убити чим завгодно.

4. Своєрідний рекорд встановила 62-річна відома іспанська співачка Глорія Лассо: вона виходила заміж одинадцять разів. Журналістам же вона оголосила, що для неї шлюб може продовжуватися рівно стільки, скільки витримає любов. А любов - справа тонка.

5. Мешканці Сіцілії Розі Пуглізі було всього 83 року, коли вона стала пра-пра-прабабусею. Якщо Роза народила свою першу дитину в 19 років, вона належала до першого покоління, то немовля належало до шостого.

6. У Колумбії в місті Калі жінка може займатися сексом лише зі своїм чоловіком, але з ... Читати дальше »
Категорія: Цікаве | Переглядів: 855 | Додав: karvackyi_yura | Дата: 15.06.2009 | Комментарів (0)

Уявіть собі на хвилину: через довгі роки, приклавши безліч зусиль і витративши величезну кількість грошей, ви стали автором великого винаходу. Ви абсолютно справедливо сподіваєтеся на те, що ваш винахід зробить вас багатим, знаменитим і, звичайно ж, змінить життя людей всього світу на краще. А натомість ваш приголомшливий винахід стає причиною вашої смерті. Так буває. Можливо, не надто часто, але буває.

Погана кров

Олександр Олександрович Богданов був справжнім російський Леонардо да Вінчі. Сфера його інтересів була багата і різноманітна: фізика, філософія, економіка, наукова фантастика, універсальна теорія систем і ідея про можливість омолодитися за допомогою переливання крові, яка його і загубила. Богданов був захоплений теорією, згідно якої в переливанні крові може ховатися секрет вічної молодості, або, принаймні, уповільнення процесу старіння. Сам він 11 разів підда ... Читати дальше »

Категорія: Цікаве | Переглядів: 853 | Додав: karvackyi_yura | Дата: 15.06.2009 | Комментарів (0)


Коли данського фізика Нільса Бора намагалися в чомусь переконати, посилаючись на думку знаючих людей, він відповідав так: "Експерт – це людина, яка зробила всі можливі помилки в дуже вузькій області". І треба визнати, тут Бор нітрохи не помилявся. Судіть самі.

Старогрецький філософ Арістотель вважав, що молочні зуби дитини формуються із затверділого молока матері і що у жінки менше зубів, ніж у чоловіка. До такого висновку він прийшов, перерахувавши зуби коням: у жеребця їх дійсно більше, ніж у кобили. А тому вирішив, що це вірно для всіх самок і самців. Будучи двічі одруженим, Арістотель так і не спромігся перевірити свою гіпотезу. Він же стверджував, що у мухи – вісім ніг. І довгий час європейські вчені не ставили це під сумнів.

Через багато століть його колега, німецький філософ Фрідріх Гегель, гаряче відстоював твердження, що в Сонячній системі може поміститис ... Читати дальше »

Категорія: Цікаве | Переглядів: 743 | Додав: karvackyi_yura | Дата: 15.06.2009 | Комментарів (0)


Будь-яка цивілізація стародавності, як тільки досягала визначеного рівня розвитку культури, неодмінно створювала свій календар. Справа в тім, що календарі у своїй глибинній суті відбивають не тільки відлік перебігу часу, але і несуть у собі визначену інформацію про циклічність енергетичних сил у Всесвіті. Так само ще у давні часи в календарях вираховувалися щасливі й нещасливі дні. Нерідко про настання фатальних днів заздалегідь попереджали пророки і віщуни. Такими днями дуже часто були п'ятниці, які збігалися з 13-м числом місяця.

З давніх часів п'ятниця в різних християнських країнах світу вважається днем украй нещасливим. Це тому, що майже дві тисячі років тому саме в п'ятницю на Голгофі розіпнули Спасителя за гріхи людства. Але в оцінці п'ятниці як нещасливого дня з християнами у значній мірі солідарні і мусульмани. У переважній більшості країн, населення ... Читати дальше »
Категорія: Цікаве | Переглядів: 775 | Додав: karvackyi_yura | Дата: 15.06.2009 | Комментарів (0)

Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0