Головна » 2009 » Липень » 7 » Чому жінкам подобається у чоловіках почуття гумору?
21:45
Чому жінкам подобається у чоловіках почуття гумору?


Так зване «почуття гумору» є одним з важливих ознак високоранговості. З’ясування рангове відносин у всіх тварин так чи інакше рітуалізовано. У людей цей ритуал, як правило, починається зі «словесній дуелі», коли ініціатор рангове поєдинку в квазі-ігровий «жартівливий» формі натякає супернику про свою перевагу, і відповідно - про його нікчемності. 

Далі, при каноническом розвитку ритуалу, слід обмін гостроти, який може закінчитися безкровної перемогою ініціатора, або, навпаки, підтвердженням існуючих рангів сторін. Але якщо результат словесній дуелі одну зі сторін не задовольняє, то ритуальне з’ясування відносин може перейти в фізична (в самих різних формах), але це вже виходить за рамки нашого питання.

Таким чином, потрібно зауважити, що під побутовим поняттям «почуття гумору» на ділі об’єднані три суттєво різні сторони характеру. З одного боку - це уїдливо, «гострота мови», готовність та вміння йти на словесний конфлікт, що, будучи різновидом конфліктної ініціативності - безумовна ознака високоранговості. 

В іншого боку - це здатність звернути жартома спробу нав’язати конфлікт ззовні, парирувати його, що є різновидом конфліктної стійкості, а отже - теж ознакою високоранговості. 

Нагадаю, до речі, що конфліктна ініціативність не обов’язково поєднується з конфліктної стійкістю. Людина може бути Остер на мову, але болісно і неадекватно реагувати на жарти, що звернена до нього. 

Ну, а з третього боку - почуття гумору і веселість характеризують оптиміста, щасливого людини, що теж побічно свідчить про його життєвої успішності і є візуальним ознакою високоранговості.

Категорія: Цікаве | Переглядів: 820 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0