Головна » 2009 » Липень » 8 » Виявлено Потужний Джерело розумових здібностей Завантажити Безкоштовно
15:56
Виявлено Потужний Джерело розумових здібностей Завантажити Безкоштовно


Хлопчики, що вживають рибу в 15-річному віці, відрізняються більш високими інтелектуальними здібностями, коли їм виповнюється 18 років, до такого висновку прийшли дослідники з Сальгренскої медичної академії шведського Гетеборгского університету.

Вчені опитали 4 тисячі юнаків, що жили в західній Швеції, а через три роки проаналізували результати тестів на IQ, проведених під час призовної комісії. З числа опитаних молодих людей 58% їли рибу один раз на тиждень, коли їм було по 15 років, 20% - частіше, ніж один раз на тиждень.

Аналіз тестів на коефіцієнт інтелекту показав, що вживання риби в 15-річному віці один раз на тиждень достатньо для збільшення IQ на 6%. Вживання риби більше ніж один раз на тиждень поліпшував результати тесту на 11%.

"Під яким би кутом ми не розглядали наше дослідження - ця взаємозв'язок залишається очевидною", - сказав в інтерв'ю газеті "Гетеборгс Постен" один з керівників проекту професор Челль Торен (Kjell Toren).

У ряді досліджень вже показано, говориться в повідомленні для преси Сальгренскої медичної академії, що риба позитивно впливає на розвиток мозку грудних дітей, зменшує ризик слабоумства.

Які саме механізми ховаються за взаємозв'язком між споживанням риби підлітками та покращенням їх когнітивних здібностей, шведські вчені поки назвати не можуть. Тому вони мають намір продовжити дослідження.

"Поки рано давати будь-які рекомендації. Однак, сприймати рибу як показник розумових здібностей, бути може, не завадило б почати", - сказав професор Челль Торен газеті "Гетеборгс-пост" і зізнався, що сам він пристрасний шанувальник рибних страв.
Категорія: Цікаве | Переглядів: 819 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0