Головна » 2009 » Липень » 9 » Google готує нову операційну систему.
10:38
Google готує нову операційну систему.

Google готує нову операційну систему.
Компанія Google розробляє операційну систему для персональних комп'ютерів.Вона називається Google Chrome Operating System і побудована на базі браузера Chrome. Про це повідомляється в офіційному блозі Google.

Google Chrome OS являє собою операційну систему, орієнтовану на роботу в інтернеті. В її основі лежить ядро Linux. Спочатку вона буде призначена для установки на нетбуки. В даний час на більшість нетбуків встановлюють Windows XP.

Вихідний код нової операційної системи Google опублікують до кінця поточного року. Перші нетбуки з Google Chrome OS з'являться в другій половині 2010 года. Ця операційна система буде працювати як з процесорами на мікроархітектурі x86, так і з чіпами ARM.

Основні принципи, якими керуються у Google при створенні Google Chrome OS - швидкість, простота і безпека. Розробники підкреслюють, що в їх нової ОС буде простий і зрозумілий інтерфейс, а її користувачі можуть не побоюватися шкідливих програм.

В даний час Google випускає мобільну операційну систему Android. Google Chrome OS є новим проектом компанії, а не подальшим розвитком Android.

Платформа Android була анонсована в 2007 році. Її вихідний код опублікували в жовтні 2008 року. Тоді ж у продажу з'явився перший смартфон з цією платформою.

Незважаючи на те, що платформа Google Android призначена для смартфонів, що деякі виробники розробляють нетбуки на її основі. Такий комп'ютер, наприклад, представила Acer. Китайська компанія Skytone має намір почати серійний випуск нетбуків з Android до кінця літа поточного року.

Категорія: Цікаве | Переглядів: 809 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0