Головна » 2009 » Липень » 11 » Як швидко і якісно прибрати квартиру?
10:56
Як швидко і якісно прибрати квартиру?
Як швидко і якісно прибрати квартиру?


В принципі, дана стаття підходить і чоловікам і жінкам - адже прибирати квартиру все ж таки потрібно, і навіть закоренілий холостяк раз на рік, але прибирає. Так ось, поради, приведені в даній статті, допоможуть всім прибрати не тільки швидко, але і якісно. Я впевнений, що якщо скористатися хоч би частиною інформації, наданої нижче, то прибирати дійсно буде не так неприємне і довго, як багатьом здається.

Отже, головна порада, якої варто дотримуватися: починати прибирання слід тоді, коли у вас бадьорий, хороший настрій, який сприяє проявам активності. Варто відразу настроїтися на те, що прибирання - дріб'язкова проблема, яка вирішується дуже швидко. Для того, щоб допомогти собі, можна поставити швидку, енергійну музику. Крім того, варто виділити на прибирання певний час, наприклад, годину або півтора.

Варто підкреслити, що взагалі всі справи краще робити у хорошому настрої, але, звичайно, подібне вдається далеко не всім і не завжди. Люди, які вже набили руку в прибиранні, рекомендують звертати увагу на найбільш неприємні місця, які все ж таки доводиться прибирати. Такими місцями є кухня, ванна, туалет.

Як швидко і якісно прибрати квартиру?


На кухні, звичайно ж, завжди знайдеться що помити - той же посуд, наприклад. Так ось, щоб швидко все відмилося, варто напустити в мийку гарячої води, додавши миючого засобу. Через десять-двадцять хвилин весь бруд відмокне, і все це відмиється дуже швидко. Раковина, ванна і унітаз повинні бути оброблені спец. засобами, які також допоможуть Вам справитися з брудом.

Всякі дрібниці, типу пляшок і тюбиків, закрийте в шафки, а потім ними можна буде вже і додатково зайнятися у вільний час. Якщо до вас скоро прийдуть гості, то виставіть пару найкрасивіших флаконів, плюс постарайтеся вивісити найбільш симпатичні рушники. Мило теж варто покласти нове, а залишки мила прибрати "до кращих часів".

Взагалі кращими помічниками при прибиранні є спеціальні предмети, інвентар, і побутова хімія. Не скупіться, купіть механічну швабру, яка віджимається простим рухом важеля. Забудьте про ганчірки для пілоги - це вчорашній день.

Для протирання пилу купіть в господарському магазині спеціальні серветки, які допоможуть Вам зібрати пил навіть з полірованих поверхонь. Придбайте також серветки для вологого прибирання, що не залишають розводів. Третім важливим моментом є придбання губок з м'якою і жорсткою поверхнями, де жорстка поверхня допоможе боротися з плямами.

Поліролі потрібні для того, щоб по-перше, припинити процес накопичення пилу на екрані телевізора або панелі музичного центру. По-друге, для того, щоб наводити лиск на меблях, які просто-таки блищатимуть при використанні правильно підібраного поліроля.

Якщо у Вас зовсім немає часу, то варто звернути увагу на прискорений спосіб збору розкиданих речей - їх можна зібрати в пакети, поховати по шафках, залишаючи процес сортування речей на потім. Після цього варто швидко пройтися по підлозі і м'яким меблям пилососом. Потім помийте підлогу вже згаданою вище механічною шваброю. Якщо є гроші - придбайте робота-пилососа (від 250 доларів США), який може і підмітати і мити підлоги замість вас. Загалом, роботи-пилососи це відмінний винахід, який допоможе тримати підлоги завжди чистими.

Якщо у вас є домашня тварина, то розкладіть спеціальні накидки на ті місця, де улюбленець любить пристроюватися більше всього. Під миску з їжею і водою варто підкладати одноразові паперові рушники. А ось щітку на пилососі можна трохи змастити гліцерином (продається в господарських магазинах), і збирати шерсть буде легко.

В принципі, основне зло неприбраної квартири - це пилюка і розкидані речі. Як тільки позбавитеся від всього цього, квартира вже виглядатиме зовсім інакше, можна буде приймати гостей, а вже після їх відходу зайнятися прибиранням по-справжньому. Загалом, прибирання не повинне бути тяжким обов'язком, а розвагою і засобом розвіятися, розім'ятися. Після того, як все вже блищить і виблискує, настрій піднімається, а дихати стає легше. Успіхів!
Категорія: Цікаве | Переглядів: 1076 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0