Головна » 2010 » Жовтень » 14 » Жорстокі світанки (1966) VHSRip
11:10
Жорстокі світанки (1966) VHSRip
Жорстокі світанки (1966) VHSRip

Кіностудія: Український фільмовий клюб
Країна: Канада
Рік: 1966
Режисер: Іван Красний
За романом Степана Любомирського у 2-х томах: "Новий шлях"

Цей фільм знятий у діяспорі та присвячений всім хто віддали своє життя за волю України. За характером постановки і зйомки – десь на межі 50-60-х років (в неті читав, що 80-і роки, але то дурня, стилістику п’ятдесятих не сплутати ні з чим). Якість копії жахлива, особливо страждає звук, але розібрати можна. Сценарій написаний відомим Степаном Любомирським.

Сюжет фільму:
Західна Україна в полум’ї боротьби Української Повстанчої Армії (саме так вимовляють герої фільму) і окупаційної армії совєтської. Хоробрі повстанці завдають совєтам несподіваних ударів і проникають у самісіньке кубло червоних офіцерів. Один з них, симпатичний капітан, закохується в місцеву дівчину, яка працює при офіцерському генделику (щось штибу «будинку офіцерів») кельнеркою. Дівчина виявляється зв’язковою УПА. Вона відкриває капітану очі на те, що твориться навколо. Після довгих коливань, той приєднується до повстанців і разом вони відписують гарних дюлєй усьому тому большевицькому кодлові. 

Зрозуміло, що в умовах діяспори неможливо було адекватно передати реалії Західної України і тим паче совєтської армії, тому багатою мірою зображення совєтів збігається з голлівудським those Russians, утім, не так тупо, як в фільмах про Бонда, або в Red Heat чи в останньому «Індіяні Джонсі». Впадає в око передусім американська машинерія: армійські вантажівки-студебекери, які вживані в фільмі замість автентичних «ЗіЛів» чи «ГАЗів». Звичайно, атрибутика СА цілком фантастична: всі ці погони, зірки, медалі-ордени, хоча загальна форма зразка сорокових передана доволі чітко. В цьому пляні єдиний великий недолік – форма НКВД: у фільмі вона така сама, як у звичайних вояків, тоді як насправді визначальною особливістю енкаведистів були сині (а не червоні, як у фільмі) кашкети. 

Тривалість: 01:53:23
Якість: VHSRip
Формат: AVI
Відео: MPEG-4 Visual at 755 Кбіт/сек, 512 x 368 (1.391) at 25.000 fps
Аудіо: MPEG Audio at 96.0 Кбіт/сек, 1 Канал 44 кГц
Розмір: 697,7
Швидкість завантаження 1 Мб/сек

Завантажити
Жорстокі світанки (1966) VHSRip
Категорія: Фільми | Переглядів: 1184 | Додав: karvackyi_yura | Теги: Жорстокі світанки (1966) VHSRip | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0