Головна » 2010 » Грудень » 31 » Українізація Windows Vista на Вашому ноутбуці
16:27
Українізація Windows Vista на Вашому ноутбуці

Гадаю у кожного виникало питання, чи можливо користуватися приємним українським інтерфейсом в нещодавно купленому ноутбуці з встановленою іншомовною версією Vista. Відповідь у цьому напрямку дещо неоднозначана - я твердо можу сказати "так", але за офіційними повідомленнями Microsoft це можливо тільки шляхом купивлі української версії, або оновлення на найдорожчу - Vista Ultimate. У цій статті я покажу, як це зробити повністю безкоштовно і без перевстановлення системи.

Починаємо:

1. Встановіть усі запрпоновані системою оновлення Windows
2. Завантажте український MUI із офіційного сайту [х86 | х64] - на 95% Вам потрібна саме х86 версія
3. Завантажте змінений lpksetup.exe
4. Найважливішим моментом якраз і є заміна lpksetup.exe - для цього зайдіть у безпечний режим (F8 до запуску Windows) і у папці Windows-System32 знайдіть цей файл та натиснувши правою кнопкою миші зайдіть у Властивості - Безпека - Додатково, там у Вкладці "Власник" виберіть як власника свій профіль користувача. Оригінальний файл перейменуйте на lpksetup.exe_ і вставте завантажений.
4. Після перезавантаження запустіть встановлення завантаженого у другому кроці українського MUI. Повідомлення про успішність швидко зникає, тому тут необхідна Ваша увага.
5. Із Пуску зайдіть у програму редагування реєстру використовуючи regedit для пошуку (ілюстрація). Виберіть розділ HKEY_LOCAL_MACHINE-SYSTEM-CurrentControlSet-Control-Nls-Language, там Ви знайдете 2 параметри - "Default", встановіть його значення на "0422" та "InstallLanguage" - йому також надайте значення "0422" (що власне є кодом української мови - тут розшифровка інших кодів).
6. Після перезавантаження системи Vista Вас би мала привітати українською мовою. Якщо ні - Ви або не замінили lpksetup.exe, або не встановилася українізація через неповністю оновлену Вісту.
Бажаю Успіхів!
 
Особлива подяка належить користувачу meandor, який чітко розписав необхідні дії у коментарях. Мета даної статті - збереження інформації про перехід на українську Вісту у легко доступній формі.


Офіційна відповідь Microsoft:
Доброго дня, панове,
Дякуємо за звернення до Центру інформаційної та технічної піддтримки компанії Microsoft.
Згідно Вашого запиту повідомляємо наступне:
1. Для Вашої ситуації є 3 варіанти рішення:
1) Вибір(зміна) мови інтерфейсу доступний тільки для редакції Windows Vista Ultimate. Ви можете придбати програму оновлення Windows Anytime Upgrade, яка надає доступний спосіб отримання необхідної версії Windows Vista, тобто змінити редакцію з Home Premium на Ultimate з подальшою можливістю вибору необхідної мови.
2) Придбання коробкової версії Windows Vista Home Premium з українським інтерфейсом.
3) Звернутися до постачальника Вашого ноутбука щодо заміни ноутбука з операційною системою російської мовної версії.
2. У всьому світі Microsoft дотримується єдиної стратегічної лінії - робота через партнерів. Microsoft не продає безпосередньо кінцевим користувачам.
Придбати продукти компанії Microsoft Ви можете у партнерів Microsoft, список яких можна подивитися на сайті:
http://www.microsoft.com/ukraine/licensing/where/
Компанія Microsoft не має рекомендованих цін, тому ціни на продукти компанії у різних партнерів можуть розрізнятися.
У разі виникнення додаткових запитань Ви можете направляти їх за наступною адресою електронної пошти: ukraine@microsoft.com або повторно звертатись до нас за телефоном 8 044 230 51 01.
З повагою,
Тетяна Желэзнова
Центр інформаційної та технічної підтримки Microsoft
Тел.: +7 (495) 916-7171 Москва
+7 (800) 200-8001 Росія
+7 (3272) 98-01-26 Алмати
+7 (800) 080-1000 Казахстан
+38 (044) 230-5101 Київ
Факс: +7 (495) 640-1040
e-mail: ukraine@mssupport.microsoft.com
Категорія: Софт | Переглядів: 827 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0