Головна » 2009 Квітень 29 » Антикризове меню: поради дієтологів (репортаж)
23:13 Антикризове меню: поради дієтологів (репортаж) | |
![]() Дата: 20:37:00 27.04.2009
Антикризове меню. Провідні українські дієтологи взялися допомогти
українцям заощадити під час скрути - розробили спеціальні рекомендації
для здорового і, водночас, економного харчування. Ольга Кошеленко, 5 канал: "Одвічну проблему - як
що-небудь попоїсти і схуднути, допоможе розв'язати економічна скрута.
Провідні українські дієтологи розробили спеціальне антикризове меню".З купи картоплі, моркви та яблук несміливо визирають шматочки м'яса та сиру. Науковці радять: налягати слід на їжу рослинного походження, лише третину щоденного раціону мають складати тваринні жири та молочне. Так дешевше і головне - корисно. Професор Віктор Ципріян радить українцям долати кризу за методом дружини американського президента Барака Обами. Віктор Ципріян, голова проболемної комісії з гігієни харчування МОЗ України: "Дивіться, Мішель Обама що робить. Вона розпахала у Білому домі собі город. І вважає, що вона буде забезпечувати свіжими овочами та зеленню не лише свою сім'ю, але й усіх співробітників Білого дому". Зелена цибуля і редис дедалі частіше перемагає свинину в раціоні цього чоловіка. Переконаним вегетаріанцем його роблять ціни у м'ясному павільйоні. Шоколадки, цукерки та тістечка в антикризовий раціон від українських дієтологів не вписалися. Картопля або крупи, переконують науковці, енергетично поживніші. А свіжі або сушені фрукти - корисніші. Щоправда, виконати цей пункт економ-меню найскладніше. Просто під час конференції посперечалися дієтолог-науковець і дієтолог-батько. У цей же час у сусідній кондитерській відвідувачі налягають на солодке й нераціональне. Час робочий - у цукерні жодної дитини. Утім дорослі й самі не гірші ласуни. Ольга Лавренюк, менеджер кондитерської: "У нас стабильность. Все клиенты, которые к нам ходили, так и ходят. Ни одного клиента мы еще не потеряли". Окрім потягу поїсти смачно не на користь здоров'ю дієтологи зауважили ще одну національну проблему - схильність до переїдання. Відмовляти собі у смачному - не в українському характері, тож науковці рекомендують принаймні їсти менше. І хоча б такий антикризовий захід допоможе декому навесні намацати власну талію. Ольга Кошеленко, Сергій Щекочихін, 5 канал | |
|
Всього коментарів: 0 | |