Головна » 2009 » Квітень » 29 » Астрономи знайшли дві планети, схожі на Землю
19:22
Астрономи знайшли дві планети, схожі на Землю

Астрономи знайшли 340 планет, що обертаються навколо інших зірок, та дві, які за своїми характеристиками найбільше схожі на Землю.

Обидві планети обертаються навколо однієї зірки - Gliese 581. Вона знаходиться на відстані 20 світлових років від Землі.

Як повідомила група дослідників на зібранні в Університеті Хартфордшира у Британії, одна з планет - Gliese 581 e – майже в два рази більше за Землю, вона є найменшою зі знайдених на даний момент "позасонцевих", тобто тих, що знаходяться поза нашою Сонячною системою, планет.

"Знахідка цієї маленької планети є примітним відкриттям, яке може сприяти знаходженню у майбутньому залюдненої планети, схожої на Землю", - зазначив у своєму електронному зверненні астроном Алан Бос з Інституту Карнегі у Вашингтоні.

Друга планета - Gliese 581 d – важить у сім разів більше за Землю. Вона виявилась єдиною з відомих позасонячних планет, що обертаються навколо своєї зірки у зоні, придатній для життя, де вода лишається в рідкому стані. На думку вчених, на ній можуть бути океани, глибиною в тисячі метрів.
Категорія: Цікаве | Переглядів: 814 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
0  
1 іван   (17.05.2009 17:31) [Материал]
круто скоро ми будем жити на різних планетах я перший забив Gliese 581 e

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0