Головна » 2009 » Квітень » 29 » Хакери скуповують старі телефони Nokia за 30 тисяч доларів
19:28
Хакери скуповують старі телефони Nokia за 30 тисяч доларів

Європейські кіберзлочинці влаштували справжнє полювання за старими бюджетними телефонами Nokia 1100, виробленими в німецькому місті Бохум.

Ціна на апарати, за даними інтернет-джерел, доходить до кількох сотень і навіть тисяч євро. Наприклад, близько півтора тижня тому був зафіксований факт продажу екземпляра Nokia 1100 за нечувану ціну у 25 тисяч євро.

Інтерес хакерів, як з'ясувалося, викликала неправильна прошивка телефонів (які вже зняли з виробництва). Ці проблеми дозволяють використовувати пристрій для крадіжки грошей з банківських рахунків. Постраждалих від таких дій можуть бути тисячі, вважають експерти.

Шість місяців тому з цього питання до нідерландських дослідників інституту Ultrascan Advanced Global Investigations звернулася поліція. Вони зацікавилися, чому ця модель телефону користується таким шаленим попитом.

Виявилося, що стартова ціна на трубку, вироблену в Бохумі, за рік зросла майже в 5 разів. Такий телефон може бути використаний для перехоплення одноразових паролів, що генеруються при проведенні банківських транзакцій. Повністю картину технічних проблем телефону дослідникам встановити поки що не вдалося.

Згідно зі спостереженнями інституту Ultrascan, за такими моделями Nokia 1100 полюють організовані кібербанди з Росії, Марокко і Румунії.

Nokia 1100 позиціонувався як бюджетний телефон. Він був випущений в кінці 2003 року для ринків країн, що розвиваються. В світі було продано близько 200 млн екземплярів цієї моделі.
Категорія: Цікаве | Переглядів: 809 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
0  
1 bob   (09.10.2009 12:15) [Материал]
а мені куплять?????????????

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0