Головна » 2009 » Квітень » 30 » Найбільший теракт за всю історію США та світу
12:12
Найбільший теракт за всю історію США та світу
Внаслідок зв'язки терактів, які відбулися у США ранком, 11 вересня, був зрівняний з землею Міжнародний Торгівельний Центр, була пошкоджена будівля Пентагону та Капітолію, загинули тисячі людей, сотні тисяч поранені. Пентагон оголосив найвищу ступінь готовності озброєних сил США, це означає, що США готові до війни.

Приблизно о 9 годині ранку два пасажирських літаки авіакомпанії American Airlines, обидва Боїнги, врізалися у Міжнародний торговий центр, всесвітньо відомий Твін Тауєр (Twin Tower). Перший врізався у вищу вежу, приблизно на рівні 70 поверху, і через 18 хвилин другий літак - у другу, удар прийшовся саме посередині будівлі.

Через годину впала менша башта, а ще через півгодини Міжнародний торгівельний комплекс зрівнявся з землею. За неперевіреними даними на борту літаків було 54 та 160 осіб, а у приміщені Міжнародного торгівельного комплексу тільки працювало 50 тисяч осіб. Обидва літаки летіли рейсом з Бостону, але у певній точці різко змінили напрям руху і взяли курс на Нью-Йорк.

Через десять хвилин після того, як розвалився Міжнародний торгівельний центр, надійшло повідомлення, що ще один літак впав у Вашингтоні на Пентагон, і будівля загорілася. Пізніше надійде інформація про те, що був збитий літак, який планував нанести другий удар по Пентагону. Одразу після повідомлення про те, що повітряний простір заблокований і всі літаки, які будуть з'являтися над Америкою, будуть збиті.

Удар по Міністерству оборони США прийшовся саме на відділ, де знаходилася служба по координації роботи силових відомств, ця частина будівлі повністю зруйнована. Служба координації роботи силових відомств була переміщена до ФБР.

За 15 хвилин після Пентагону загорілася будівля Капітолію, але поки немає чіткої інформації від чого загорівся Капітолій: за одними даними – від бомби, за іншими – від зіткнення з літаком.

Ще через півгодини надійшла інформація про те, що неподалік Піттсбургу впав пасажирський літак. Пасажиру літака вдалося зробити телефонний дзвінок та повідомити, що літак захоплений терористами і знижується, а ще за декілька хвилин у трубці диспетчера пролунав вибух.

Приблизно опівночі з вівторка на середу (київський час) стало відомо, що впала ще одна з будівель, яка входила до комплексу Всесвітнього Торгівельного Центру у Нью-Йорку. Йдеться про "будівлю - 7" - 47-поверхову прибудову до двох найбільших будівель - "близнючок", які були першими атаковані літаками, захопленними терористами-камікадзе у ході цього жахливого теракту.

Продовжувала надходити інформація CNN, що ще один літак, що прямував до Білого дому, але ПВС США повідомили, що літак вони збили. Всього було нараховано 8 авіакатастроф, але ця інформація не підтвердилася.

Палестинські угрупування Хамас та Демократичний Фронт Визволення Палестини, а також Усама Бен Ладен заявили, що не причетні до терактів. Пентагон оголосив найвищий ступінь готовності озброєних сил США, що означає готовність до війни.

Лідер Палестини Ясир Арафат одразу висловив співчуття США та президенту Бушу, а також родичам загиблих під час теракту. "Я просто в шоці", - зазначив Арафат.

Відбулася прес-конференція представників Талібану, де була зроблена заява про непричетність Усами Бен Ладана до терактів у США, але урядовці США складають провину на терориста номер 1 у світі. Буш заявив, що винуватці будуть знайдені та покаранні.

З'явилася також інформація про те, що офіційно відповідальність за вчинені теракти взяла на себе Японська Червона Армія. Це була помста за ядерне бомбардування США Хіросіми та Нагасакі у 1945 році.

Під час першого теракту, який був нанесений по Міжнародному торгівельному центру, президент Америки Джордж Буш-молодший знаходився саме в школі Сарасаті, він одразу виступив з промовою до американського народу. Потім він приїхав до військової бази у Луізіані, де пробув приблизно з годину, а потім перебрався до Генерального штабу стратегічного військовогоповітряного командувания, який знаходиться в на базі ВВС Оффат, у штаті Небраска.

Після першого ж теракту був евакуйований Білий Дім та Держдепартамент США, а згодом і Пентагон. Наразі невідомо де знаходиться керівництво та штат ФБР, ЦРУ та НАТО, штаб-квартира цієї організації одразу припинила свою роботу.

У Нью-Йорку та Вашингтоні одразу почалася паніка, люди залишали хмарочоси та висотні будівлі, просто вибігали на вулицю. Згодом паніка перекинулася на Лос-Анджелес. У Чікаго були евакуйовані робітники компанії "Сірс", яка міститься у одному з найвищих хмарочосів світу.

У Вашингтоні оголошено надзвичайний стан. Відкладена 56-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. А з Норфолку вийшли 2 авіаносці, та 5 крейсерів, які прямують до Нью-Йорку.
В американській столиці і її передмісті розгортаються військові підрозділи. Задіяний піхотний полк, а неподалік від Пентагону розгорнені й інші підрозділи. Мета цих дій - запобігання хаосу в місті після скоєних терактів.

Проводиться евакуація практично всіх приватних і державних установ в центрі
Вашингтона. Зачинено всі посольства і школи. По домівках розпущені і співробітники таких федеральних установ як Всесвітній Банк і Міжнародний Валютний Фонд.

Боротьба з вогнем у Вашингтоні тривала довго, великий був район пожежі. Білий Дім та Конгрес були оточені охороною, підняті у небо бойові літаки, підняті по тривозі всі озброєні частини міста. Зачинено декілька станцій метро, відмінені заняття в Університетах, школах та дитячих садочках.

Мер Нью-Йорка Джуліані розпорядився евакуювати всіх жителів Південного Манхеттена. Сам Манхеттен через клуби диму не було видно. Перекриті підземні тонелі від Манхеттену до материка, перекриті всі переходи та тонелі. Заблоковані всі кордони США, особливо з Мексикою, закриті всі аеропорти.

Точних даних про поранених та загиблих унаслідок теракту немає, але загинули тисячі людей, ще більше отримало опіки. В обох вежах Міжнародного Торгівельного Центру працювало щодня 50 тисяч чоловік.

В Європі евакуюють робітників американських амбасад. У Лондоні евакуюють працюючих у хмарочосах, закритий аеропорт Хітроу. Ситуація в США дестабілізувала всі світові фінансові заклади, Мексика заборонила операції з доларом на своїй території.

Посольство України в США не було евакуйоване, але жоден працівник не постраждав. Посольство США в Україні провело термінову нараду і прийняло рішення залишатися на місцях.

Категорія: Цікаве | Переглядів: 949 | Додав: skiff | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
+1  
1 skiff   (30.04.2009 12:20) [Материал]
Всьго загинуло 2749 чоловік,з них 343-пожежники,60-поліцейських,81-працівник порту,а решта-мирні люди!!!! sad

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0