Головна » 2009 » Червень » 15 » Як народилась "КНИГА РЕКОРДІВ ГІННЕСА"
18:07
Як народилась "КНИГА РЕКОРДІВ ГІННЕСА"

"Книга рекордів Гіннеса", один з найпопулярніших довідників, стала результатом вдалої рекламної акції пивної компанії "Гіннес". Це підтверджено її тиражем, який зафіксований в ній самій як один з рекордів.

Ідея створення довідника з'явилася випадково. На початку 50-х років директор-розпорядник пивної компанії "Гіннес" сер Х'ю Бівер, побившись об заклад за трапезою про те, який птах найшвидший в Європі, вирішив, що непогано б видати для таких випадків кваліфікований довідник.

На створення "Книги рекордів Гіннеса", яким займалися фахівці з інформаційного агентства, пішло близько року, і перше видання вийшло в світ в 1955 році. З тих пір "Книга" виходить щорічно, і в кожному новому виданні до 25% змісту оновлюється.

Сьогодні "Книга рекордів Гіннеса" на англійській мові видається в сорока країнах світу і перекладається ще на тридцять сім мов. За п'ятдесят років свого існування видання стало величезним виробництвом: у різних країнах створені спеціальні комісії, зайняті оглядом нових рекордів і видачею спеціальних, часто вельми незвичайних дипломів.


Інформацію надано за матеріалами сайту "Електроннi Вiстi"

(Острів)

Категорія: Цікаве | Переглядів: 840 | Додав: karvackyi_yura | Теги: Книга рекордов Гиннесса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0