Головна » 2009 » Липень » 2 » Фотографуємо свого вихованця - декілька порад
23:30
Фотографуємо свого вихованця - декілька порад
Фотографуємо свого вихованця - декілька порад


Як часто ви фотографуєте свого собаку, кішку, або улюблену папугу? Швидше за все, досить часто, оскільки як інакше можна пояснити такий наплив подібних фото на хостінгах зображень всіх мастей і масштабів, плюс величезна кількість відеороликів, головними героями також виступають брати і сестри наші менші... На жаль, велика частина таких фото, не кажучи вже про відео, залишають бажати кращого, і ніяких відчуттів, окрім бажання швидше закрити сторіночку з фото, не викликають. Причиною тому - невміння отримати хороший знімок свого вихованця. Давайте подивимося, що радять фахівці.

Відразу хотілося б зауважити, що дана стаття навряд чи дасть щось нове профі, які частенько заглядають на наш сайт. Підкреслю, що цей пост - для новачків у справі фотографії, так що любителям писати коментары в стилі "Я це ще в шостому класі знав" радимо знайти статті для профі, яких теж немало на нашому порталі. Отже, приступимо до порад.

1. Фотографуйте зблизька

Фотографуємо свого вихованця - декілька порад


Щоб зрозуміти цю пораду, спробуйте знайти будь-яке "Фото місяця" в тематиці "Тварини" на ресурсі з фотографіями. Навряд чи ви побачите серед переможців фотографію тварини з висоти пташиного польоту. Ні, переважно перемагають знімки, на яких зображений вихованець крупним планом, і всім видно його морду (дзьоб, рильце) з виразом, яке привертає увагу. Не обов'язково прагнути фотографувати все від голови до хвоста - краще зосередитися на якійсь цікавій деталі, і постаратися своїм знімком підкреслити її. Популярність таких фото пояснюється також тим, що на ресурсах із зображеннями і фото показуються галереї з маленьких прев'юшок, і людина, природно, вибирає ту з них, де чітко є видимою якась деталь. Знімки, які нічим на прев'ю не виділяються, зазвичай проходять мимо уваги відвідувачів, нехай навіть там буде зображена дуже рідкісна порода, наприклад, собак, які уміють лазити по деревах. Цього просто не буде видно.


2. Прагніть фотографувати своїх вихованців при денному світлі

Фотографуємо свого вихованця - декілька порад


Напевно, страшнувато бачити свого "Пушка" на фото з яскраво-червоними очима, які так і просять крові? Звичайно ж, зараз є безліч фільтрів, як апаратних, так і програмних, які прибирають ефект червоних очей. Проте проблема не в них одних. Все ж таки денне світло поки що є кращим для фотографування вашого вихованця. Може підійти як сонячний день, так і час, коли небо затягнуте хмарами. У будь-якому випадку можна бути майже повністю упевненим, що знімок при денному світлі буде вдалішим.

Напевно, ви самі бачили всі ці тонни фотографій тварин при червоному/зеленому/синьому світлі незрозуміло яких ламп, де не те що деталей, а і саму тварину не відразу побачиш. Кому це потрібно, дозвольте запитати?


3. Можна також спробувати фотографувати вихованця на його ж рівні

Фотографуємо свого вихованця - декілька порад


Загалом, варто зробити декілька знімків на різних рівнях, а потім вибрати кращий. Звичайно ж, людина - цар природи, проте фото папуги з висоти два метри виглядає якось не дуже художньо. Власне, на таких фото папуг помічаєш в останню чергу. Пробуйте міняти позицію, кут фотографії, фотографуйте вихованця в різних положеннях. Хай з сотні фото ви виберете одну, зате це буде краща фотографія, яка дійсно зможе сподобатися всім, хто її бачитиме.


4. Дотримуйтеся технічних вимог

Звичайно ж, якщо Ви вже фотографуєте, варто відразу розібратися хоч би з початковими елементами мистецтва фотографії. Прочитайте інструкцію, що додається до вашого пристрою, прогляньте поради фотографів на різних сайтах. Якщо Вам доведеться пересилати ваші фото, або завантажувати їх на якийсь ресурс, у жодному випадку не копіюйте фото у вордівський файл, завантажуйте фотографію саму по собі.

Крім того, якщо Ви фотографуєте свого вихованця, не обов'язково виставляти максимальну роздільну здатність фото - якщо воно буде важити 50 мегабайт, це ще не означає, що воно якісне. Наприклад, для газетної публікації достатньо фото 840*500 пікселів з роздільною здатністю 200 dpi.


5. Слідуйте всім цим правилам

Зверніть увагу не індивідуальні риси вашого вихованця, старайтеся вигідно їх показати. Якщо інші любителі домашніх тварин позитивно оцінюють фото, вигукуючи "Треба ж", "Ось це так", "Класна фотка" - можете вважати, що фото дійсне вдале.
Категорія: Цікаве | Переглядів: 697 | Додав: karvackyi_yura | Теги: правила, для фотографів, композиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0