Головна » 2009 » Липень » 2 » Декілька порад початківцям бодибілдерам від професіоналів
08:39
Декілька порад початківцям бодибілдерам від професіоналів
Декілька порад початківцям бодібілдерам від професіоналів


Велика частина чоловіків, хлопців і підлітків хочуть мати красиву мускулатуру, щоб подобатися і собі, і представницям прекрасної половини людства. Невелика частина цих чоловіків дійсно починають працювати над собою, і вже зовсім крихітний відсоток дійсно добивається успіхів. У даній статті я не розповідатиму про силу волі, про необхідність постійної роботи над собою - все це і так зрозуміло. Пропоную почитати поради початківцям бодібілдерам, причому поради ці не надумані, а реальні, їх дають культуристи, яких можна вважати професіоналами.

До речі, перш ніж викласти обіцяні поради, хотілося б підкреслити, що "постійна робота над своїм тілом" зовсім не означає знущання з власного організму, це не те коли в хід йдуть 20-годинні тренування, хімічні препарати і інша туфта.


Порада перша. Встановіть правильний режим харчування

Коли мова йде про те, щоб наростити велику м'язову масу природним шляхом, то автоматично мається на увазі необхідність дотримання правильного режиму харчування. Всі культуристи, бодібілдери і взагалі спортсмени знають, наскільки калорії важливі у справі фізичного здоров'я.

Догляд за своїм тілом, м'язами полягає не тільки в напруженій фізичній роботі, але і в споживанні певної кількості калорій щодня. Якщо Ви займаєтеся в атлетичному залі, займаєтеся сумлінно, і не бачите особливих успіхів, означає варто звернути увагу на свій режим харчування.

Бодибілдери-професіонали мають чіткий план сніданків, обідів, вечерь і іншої їжі. Вони знають і планують заздалегідь, що будуть їсти з ранку, що - в обід, і що - ввечері. Повірте, культурист дбає про правильний режим харчування не менше, ніж будь-яка дівчина, яка сидить на дієті. У культуристів теж свого роду дієта, тільки вони не прагнуть зменшити кількість споживаних продуктів, а стежать за якістю їжі, за балансом жирів, вуглеводів і білків, так само як і за загальною кількістю калорій, яка споживається щодня. Деякі професіонали рекомендують встановити такий режим харчування, щоб вуглеводи складали приблизно 30-40% в балансі. Звичайно ж, не варто зловживати вуглеводами - порівняйте декілька дієт, які рекомендуються бодибілдерами, і виберіть оптимальну для себе.

Декілька порад початківцям бодібілдерам від професіоналів



Порада друга. Не проводьте 25 годин на добу в атлетичному залі

Звичайно ж, я в курсі, що в добі 24 години, це просто спосіб підкреслити сказане (дану ремарку залишаю тому, що в одній із статей відразу декілька читачів вказали, що в добі 24 години, а не 25). Так ось, профі не проводять весь свій час в залі, вони знають, що формування м'язової маси відбувається не в "гойдалці", а в час відпочинку, і тому залишають собі достатню кількість часу для повноцінного відпочинку. Де ви бачили культуриста, який ледве тягне ноги від втоми? Деякі профі рекомендують тренуватися не щодня, а через день, з поступовим збільшенням навантажень.

Безліч культуристів публікують в Мережі власні режими роботи, показуючи їх переваги і недоліки. Думаю, таку інформацію отримати можна без зусиль, проаналізувавши отримане, і вибравши оптимальний режим також, як і у попередньому випадку, з харчуванням.

Головна мета цієї поради - підкреслити важливість повноцінного відпочинку. Ще раз повторюся, м'язи збільшуються в розмірах саме під час спокійного періоду.


Порада третя. Спіть стільки, скільки хочеться

Читаючи цю пораду, варто пам'ятати, що "чим більше спиш, тим більше хочеться", тому необхідно визначити, скільки ж годин сну в день необхідного саме Вам, і потім знову-таки встановити режим сну. Наприклад, лягати в 10 і вставати в 7 ранку, або лягати в 12 і вставати в 10 ранку.

Потрібно зрозуміти тільки одне - організму потрібний повноцінний сон, і якщо Ви нормально не відсипатиметеся, то не тільки не зможете досягти необхідного результату, але і можете пошкодити своєму здоров'ю. Звичайно ж, робота, заняття в залі, особисте життя - все це віднімає порядну кількість часу. Проте ж не варто економити на сні ради викроювання пари вільних годин - все одно, не виспавшись, Ви не зможете активно працювати.

Сон "ремонтує" м'язи і дозволяє відпочити. Під час сну гормональний баланс приходить в норму, і організм працює так, як потрібно і наступного дня. До речі, в атлетичному залі варто займатися саме тоді, коли ви відчуваєте себе активним, а не на спаді фізичної активності. Біоритми ще ніхто не відміняв. Година роботи в залі під час "сплеску" гормонів принесуть більше користі, чим дві години в період спаду фізичної активності.

Декілька порад початківцям бодібілдерам від професіоналів



Порада четверта. Зробіть тренування різноманітними

Професіонали не працюють за однією і тією ж програмою, вони щодня міняють тип вправ, тренуючи різні групи м'язів. Варто скласти цикл необхідних вправ, орієнтуючись на фізіологічні особливості свого організму. Не варто щодня додавати по кілограму ваги, додайте нові "млинці" або збільшуйте кількість вправ тільки тоді, коли ви вже упевнено виконуєте встановлену заздалегідь програму.

Загалом і в цілому, якщо вже Ви зібралися "качатися", то не варто з місця зриватися в кар'єр. Спочатку почитайте книги, написані бодибілдерами, потім порадьтеся з особистим тренером. І звичайно ж, застосовуйте поради, приведені вище.
Категорія: Цікаве | Переглядів: 1011 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0