Головна » 2009 » Липень » 2 » 8 найдорожчих страв у світі
08:51
8 найдорожчих страв у світі

8 найдорожчих страв у світі


Те, що ми їмо щодня, не йде ні в яке порівняння з тим, що подають в елітних ресторанах. Але навіть в таких закладах є страви, які може собі дозволити один з десяти або навіть ста відвідувачів. Вся справа в ціні - найдорожчі страви світу оцінюються в тисячі доларів, і звичайно ж, навіть добре забезпечена людина (я не говорю про мультимільйонерів) не може собі дозволити витрачати цілий статок на сніданок, обід і вечерю. Цікаво, а хтоcь з читачів CIKAVO пробував щось подібне? Чекаю ваших відповідей у коментарях.

Шафран. Здивовані? Я був теж здивований тим, що якась спеція у наш час може коштувати дорожче, ніж золото. Шафран готується з рильця квітки фіолетового шафранового крокусу. У кожній квітці всього три таких рильця, і на виготовлення ста грамів спеції (сухої) йде приблизно 50 тисяч (!) квіток. Таку кількість квіток крокусу достатньо, щоб покрити ними футбольне поле. Для отримання шафранової спеції потрібні не тільки квіти, але і робочі і лабораторні устаткування. Півкілограма шафрану може коштувати від $500 до $5000.

Діамантова ікра. Це найбільш якісний сорт ікри білуги незвичайного світлого відтінку. Чим старша риба, тим світліша отримувана ікра - а оскільки білуги зараз досить рідкісні, то старі білуги взагалі цінуються на вагу золота. Ця ікра володіє вельми тонким і вишуканим смаком. Банка для цієї ікри, ALMAS, зроблена з 24-каратного золота, і є відмінною оправою для свого дорогоцінного вмісту. Подібну страву можна покуштувати тільки в лондонському ресторані Caviar House & Prunier, який розташований на вулиці Пікаділлі. Вартість - майже 50 тисяч доларів США за кілограм.

Білий трюфель. Цей сорт трюфелів росте в північній Італії, і вартість їх може досягати майже 3 тисяч доларів за пів-кілограма. Рекордна ціна була заплачена Стенлі Хо, власником казино, яке заплатило 330 тисяч американських доларів за півтора кілограми білих трюфелів.

Біфштекс з мармурового м'яса. Гурмани вважають, що біфштекс з мармурового м'яса відрізняється і смаком і запахом і текстурою. Все тому, що таке м'ясо можуть давати тільки корови породи "тодзіма", і то не всі, а тільки ті, що "сидять" на спеціальній дієті. У їх раціон входить навіть пиво. У США звичайна ціна для такого м'яса - $40-$150 за пів-кілограма.

Кава Kopi Luwak. Цей сорт кави відомий тим, що виробляється з кавових зерен, які пройшли по шлунково-кишковому тракту азіатської пальмової куниці, тварини яка досить рідко зустрічається. Ця куниця їсть ягоди, проте кавові боби проходять через стравохід цілими, після чого їх збирають спеціально навчені працівники. Цей сорт кави виробляється на Суматрі, Яві, Малайзії, а також на Філіппінах. У рік складальники збирають всього 500 фунтів бобів, що може пояснити високу ціну цього сорту кави - $300 доларів США за 0,5 кілограма.

"Діамантове" мартіні. Власне, це звичайне мартіні, тільки замість оливки бармен кладе 1,6-каратний діамант. Звичайно, смак мартіні повинен відповідати діаманту, і тому ціна за такий коктейль складає $16000. Спробувати можна тільки в готелі Ritz-Carlton, Токіо, Японія.

Шоколадні трюфелі. Ці спеціальні ласощі виготовляються тільки вручну працівниками компанії Knipschildt Chocolatier, яка розташована в Коннектикут, США. Рецептура трюфелів включає какао Valrhona з великою кількістю ексклюзивних продуктів. Вартість - близько $6000 за кілограм.

Nino's Bellisima. Ця піца не схожа на ті, які продаються в мережі ресторанів швидкого харчування New York City, так само як і в будь-яких інших подібних до них закладах. Піца Nino's Bellisima включає лобстера, крабове м'ясо і ще 6 видів ікри. Якщо у Вас є зайва тисяча доларів, можете спробувати.


Хто ще які знає ексклюзивні страви, вартість яких вимірюється сотнями і тисячами доларів?
Категорія: Цікаве | Переглядів: 841 | Додав: karvackyi_yura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід
Категорії
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0